Хелоуин в Барселона

Ако все още не сте решили къде да празнувате Хелуин тази година, горещо ви препоръчваме Порт Авентура. И не става дума за крайморско пристанище в Карибите, а за уникален атракционен парк, открит преди почти 25 години близо до Барселона, Испания, посещаван всяка година от близо пет милиона туристи.

Кога е най-добре да се посети? 

От октомври до януари е най-подходящият момент: за море в по-голямата част от Европа не става, а ски сезонът още не е навлязъл с пълна сила. За семействата с малки деца или тинейджъри пътешествие до Порт Авентура е удачен начин за екскурзия в ниския сезон и гарантирана емоция и забавление за малки и големи.
От 21 септември до 17 ноември паркът празнува Хелоуин, след това до 6 януари тематиката е коледно-новогодишна.
Освен традиционните атракции, които ще ви заредят а адреналин, паркът предлага пълна програма със спектакли, танци и песни на живо с циркови артисти и акробати, "зомби театър", тунели на ужасите, възможност за бягство от магически остров и злокобни пирати, парад на Хелоуин и живата смърт и пр.







Практични съвети за билети и хотел 

До Порт Авентура може да се стигне с влак, автобус или кола, а пътят е около час и половина.
Паркът отваря врати в 10 часа и затваря в 19 часа. През октомври работи и през седмицата, след това само уикендите и по време на зимната ваканция е отворен за децата до 6 януари, когато затваря врати окончателно до пролетта.
Относно цената на билетите, има различни комбинации и опции. Ако сте отседнали за целия престой в хотел в Барселона, е логично да закупите само билети за един ден. Ако ги вземете  онлайн, излиза малко по-евтино и не губите време по опашки: 55 евро за възрастен, и 48 за възрастни над 60 г и за деца от 4 до 10 години.
Имайте в предвид, че чакането за атракциите е внушително. Затова е хубаво да решите от самото начало, дали не предпочитате да платите Експрес пас /опциите са различни, от 25 до 55 евро/, който автоматично ви дава достъп до атракциите без да се редите на опашки.
Добре е да знаете, че в парка е забранено внасянето на храна. Обща практика, обаче, е да се носят бутилки с вода, плодове за децата, сандвичи, бисквити или снакс.
Моят съвет е, ако имате време и възможност, да отседнете за поне една нощ в един от хотелите на Порт Авентура. Повечето от тях са четиризвездни и със самостоятелен вход към парка. Самият факт, че сте гост ви осигурява автоматичен достъп до парка за дните на целия престой /за една нощ са вход за 2 дена, за 2 нощи вход за 3 дена и пр./, както и вход за Ферари Ланд, който е по-малкия "брат" на Порт Авентура и разположен врата до врата с него.
Други екстри на които ще се радвате, ако отседнете в техен хотел са безплатен паркинг, стаи оборудвани с хладилник и микровълнова печка /за импровизирана закуска или вечеря/, аниматори за децата /забавления с балони и рисуване на лице/ и др. Стаи тип superior включват въпросния Експрес пас като част от пакета, т.е "нула време чакане по опашки".
Затова подчертавам, че най-добрите пакети като цена - качество ги предлага самият парк Порт Авентура. Ако резервирате с агенция, е препоръчително да сравните условията за да се уверите какво точно включва.
Закуската и основните хранения в хотелския ресторант са тип бюфет и са с доста богат избор. Моят съвет е да си вземете само закуска /от 8 до 10ч/ и вечеря /от 19ч до 22ч/, поради простата причина, че не си струва усилието да се връщате до хотела за обяд. Паркът е доста голям и лесно се навъртат 10-15 км в ходене пеша.

Ако се престрашите да отидете за Хелоуин /и не става дума точно на деня, а до 17 ноември/, може да резервирате директно чрез уеб страницата на парка Порт Авентура която е преведена на няколко езика, включително на руски и английски https://www.portaventuraworld.com/en/promotions/hotel-admission-halloween
или по телефона, като плащането става с кредитна или дебитна карта.

Ако се чудите кой от хотелите да изберете, моите любими са Ла Мансион де Люси /5 звезди/, Голд Ривър или Колорадо Грийк, като последните два са четиризвездни. И трите хотела се намират в комплелка Фар Уест, имат самостоятелен вход за самия парт, който се намира буквално на 100 метра от тях и са организирани като цяло малко градче от уестърните. И самите сгради са не само декор, а и хотелски стаи. Ето и малко снимки от тематичните хотели в Фар Уест на Порт Авентура.








   

Коментари